Gratis verzenden vanaf € 99, daaronder €4,99

 

Verzonden binnen 24 uur

Blogs

Spaghetti Aglio Olio

  Simpel maar spectaculair! Dat is de Italiaanse keuken vaak en dit gerecht in het bijzonder. Een Italiaanse vriend van me zei me ooit over dit gerecht, en ik citeer: " Tja, dat maken wij als we vergeten zijn boodschappen te doen. Dit omdat een gemiddeld Italiaans gezin altijd wel spaghetti, knoflook en olie in huis heeft en het een vrij simpel recept is. Ik zelf vind het veel te kort door de bocht. Dit is echt één van mij favoriete (bij)gerechten. En om deze...

Lees meer

Monteverro Vermentino

Naast de verhalen over hoe we bij onze prachtige producten terecht zijn gekomen willen we natuurlijk ook onze ervaringen met deze producten met jullie delen. Waarom heten we anders Italian Experience niet waar?! Deze keer delen we onze proefnotities van één van onze go to wijnen. De Vermentino van Monteverro . Dat Monteverro één van onze favorieten wijnhuizen is staat buiten kijf. Ze representeren precies waar we bij Italian Experience voor staan. Wijn in elke prijsklasse...

Lees meer

Spaghetti Carbonara

  De Italiaanse keuken staat erom bekend van de simpelste ingrediënten de lekkerste gerechten te creëren. Dit geld zeker voor spaghetti carbonara dat eigenlijk bestaat uit eieren spek en kaas. Lekker ontbijtje denk je? Nou dat klopt wel een beetje. Het verhaal over de oorsprong van dit gerecht begint in de tweede wereldoorlog toen de Amerikanen in Italië gestationeerd waren. een aantal van deze Amerikaanse soldaten konden maar niet geloven dat een lokale huisvrouw...

Lees meer

Alora!

Talosa; Vino Nobile de Montepulciano.   Tijdens een van onze urenlange “onderhandelingen” (lees: proef en ouwehoer sessies) met onze vriend Alberto van de PAR3 wijnen, vroegen wij hem of hij nog goede lokale producenten kende om ons assortiment mee uit te breiden. Een van zijn suggesties was het wijnhuis Talosa in Montepulciano. “Cristian Pepi van Talosa is een goede vriend van me” zei Alberto. Het zijn relaxte jonge gasten met een neus voor kwaliteit. Ze maken de...

Lees meer

Het restaurant op de berg.

Na een tijdje met Alberto te praten en de nodige “proefglaasjes” wijn werd het tijd om weer te gaan. Aangezien Alberto de omgeving als geen ander kent vroegen wij hem of hij een restaurant voor die avond voor ons wist. Zonder iets te zeggen pakte hij zijn telefoon om iemand te bellen en een paar Italiaanse woorden later hadden we een reservering. Alberto vertelde ons dat deze restauranteigenaar een goede vriend van hem is en hij het familie restaurant samen met zijn vrouw...

Lees meer

PAR3. Het begin van een vriendschap.

PAR3. Het begin van een vriendschap. Met de heerlijke gerechten van Villa Crespi nog in ons achterhoofd vertrokken we richting Marche waar we een afspraak hadden met Alberto van Azienda Agraria Guerrieri. Met de zoektocht naar een hotel van een dag geleden nog in ons hoofd belde we hem onderweg even om te vragen of hij een hotel in de buurt wist. Na 5 minuten werden we teruggebeld door Alberto dat hij een reservering bij een bevriende hoteleigenaar en een restaurant voor...

Lees meer