Blog
Verruzzo di Monteverro
Het is alweer een tijdje geleden sinds onze laatste proefnotitie. Wij hebben er weer veel zin in dus we gaan verder waar we gebleven zijn met de rode tegenhanger van de Vermentino; de Verruzzo. En ook dit is weer een pareltje die tot onze favorieten behoort. Deze Verruzzo - wat klein wild zwijn betekent - is voornamelijk gemengd met klassieke Bordeaux-druiven en maakt duidelijk deel uit van de familie Monteverro en Terra di Monteverro en deelt dezelfde genen. De kracht en structuur van de...
Italian Experience Alkmaar
Anderhalf jaar hebben we doorgebracht op onze prachtige locatie in Diemen. Bloed zweet en tranen heeft het gekost om daar middenin de Corona pandemie een concept neer te zetten dat in ons hoofd en in ons hart zat. Langzaam begon ons assortiment uit te breiden met de lekkerste Italiaanse delicatessen zoals, balsamico, koffievleeswaren en kaas en nog veel meer. Met die uitbreiding kwam ook het besef dat er veel meer inzat dan er in onze showroom in Diemen mogelijk was. Bijvoorbeeld onze heerlijk...
Spaghetti Aglio Olio
Simpel maar spectaculair! Dat is de Italiaanse keuken vaak en dit gerecht in het bijzonder. Een Italiaanse vriend van me zei me ooit over dit gerecht, en ik citeer: " Tja, dat maken wij als we vergeten zijn boodschappen te doen. Dit omdat een gemiddeld Italiaans gezin altijd wel spaghetti, knoflook en olie in huis heeft en het een vrij simpel recept is. Ik zelf vind het veel te kort door de bocht. Dit is echt één van mij favoriete (bij)gerechten. En om deze...
Monteverro Vermentino
Naast de verhalen over hoe we bij onze prachtige producten terecht zijn gekomen willen we natuurlijk ook onze ervaringen met deze producten met jullie delen. Waarom heten we anders Italian Experience niet waar?! Deze keer delen we onze proefnotities van één van onze go to wijnen. De Vermentino van Monteverro . Dat Monteverro één van onze favorieten wijnhuizen is staat buiten kijf. Ze representeren precies waar we bij Italian Experience voor staan. Wijn in elke prijsklasse...
Spaghetti Carbonara
De Italiaanse keuken staat erom bekend van de simpelste ingrediënten de lekkerste gerechten te creëren. Dit geld zeker voor spaghetti carbonara dat eigenlijk bestaat uit eieren spek en kaas. Lekker ontbijtje denk je? Nou dat klopt wel een beetje. Het verhaal over de oorsprong van dit gerecht begint in de tweede wereldoorlog toen de Amerikanen in Italië gestationeerd waren. een aantal van deze Amerikaanse soldaten konden maar niet geloven dat een lokale huisvrouw...
Dit is Italian Experience
Alora!
Talosa; Vino Nobile de Montepulciano. Tijdens een van onze urenlange “onderhandelingen” (lees: proef en ouwehoer sessies) met onze vriend Alberto van de PAR3 wijnen, vroegen wij hem of hij nog goede lokale producenten kende om ons assortiment mee uit te breiden. Een van zijn suggesties was het wijnhuis Talosa in Montepulciano. “Cristian Pepi van Talosa is een goede vriend van me” zei Alberto. Het zijn relaxte jonge gasten met een neus voor kwaliteit. Ze maken de...
Italian Experience bij Business Class 3
In Juni waren wij voor de derde keer te gast bij het programma Business Class op RTL7. Bekijk hier ons item over Monteverro en Ruffoni. https://www.youtube.com/watch?v=C-o3AzNPW1k
Restaurant op de berg Vlog
Het restaurant op de berg.
Na een tijdje met Alberto te praten en de nodige “proefglaasjes” wijn werd het tijd om weer te gaan. Aangezien Alberto de omgeving als geen ander kent vroegen wij hem of hij een restaurant voor die avond voor ons wist. Zonder iets te zeggen pakte hij zijn telefoon om iemand te bellen en een paar Italiaanse woorden later hadden we een reservering. Alberto vertelde ons dat deze restauranteigenaar een goede vriend van hem is en hij het familie restaurant samen met zijn vrouw...