Gratis verzenden vanaf € 99, daaronder €4,99

 

Verzonden binnen 24 uur

PAR3. Het begin van een vriendschap.

PAR3. Het begin van een vriendschap.

Met de heerlijke gerechten van Villa Crespi nog in ons achterhoofd vertrokken we richting Marche waar we een afspraak hadden met Alberto van Azienda Agraria Guerrieri.

Met de zoektocht naar een hotel van een dag geleden nog in ons hoofd belde we hem onderweg even om te vragen of hij een hotel in de buurt wist.

Na 5 minuten werden we teruggebeld door Alberto dat hij een reservering bij een bevriende hoteleigenaar en een restaurant voor ons had gemaakt, en dat hij ernaar uitkeek ons de volgende dag te ontmoeten.

“Dat is lekker zeg, scheelt ons een hoop gezoek” zeiden we tegen elkaar. Meer tijd voor wijn!

Aangekomen bij het hotel werden we zeer enthousiast ontvangen. De hoteleigenaar nodigde ons uit een wijntje te drinken in de lounge terwijl onze koffers naar onze kamers werden gebracht. Een goed glas wijn slaan wij natuurlijk nooit af en we namen plaats in een comfortabele loungebank.

De man kwam persoonlijk naar ons toe met 3 glazen en een fles rode wijn. Hij liet de fles trots zien en zei “Heerlijke rode wijn van Alberto!” waarna hij 3 glazen inschonk en ons vergezelde.

Na een tijdje begonnen de “maagjes” toch wat te knorren en gingen we naar het door Alberto gereserveerde restaurant. Ook hier werden we heel enthousiast ontvangen. Toen we wijn wilde bestellen kregen we weer een mooie fles van Alberto voor ons neus die we met veel plezier op hebben gedronken.

Het eten was goed, de wijn top en we werden als vrienden behandeld. Die Alberto moet toch wel populair zijn hier in de buurt concludeerde we, toen we weer richting hotel gingen om te gaan slapen.

 

 

 

 

De volgende dag kwamen we aan bij de wijngaarden van Guerrieri. Het was er voor Covid begrippen redelijk druk met bezoekers en het personeel was hard aan het werk.

Alberto kwam naar beneden om ons te begroeten. Het viel ons op dat het een nette, vlotte jongeman was die niet veel ouder dan wij kon zijn. Het bleek dus ook dat we generatiegenoten zijn. Rick is van 1985, Alberto van 1986 en ik, Peter, van 1987.

Er was direct een klik. We kregen een rondleiding van het indrukwekkende ambachtelijke bedrijf en gingen al pratend en grappend van wijngaard naar olijvenperserij en wijnkelder.

Het is een prachtig familiebedrijf dat klasse en elegantie uitstraalt maar toch stevig met beidde voeten in hun roots als boerderij staan. Zo hebben ze hun eigen graanvelden waarmee ze alleen maar de lekkerste pasta’s maken. Hun eigen olijven die ze per pot verkopen maar ook prijswinnende olijfolie van maken. Verschillende wijngaarden waar ze wijn maken volgens traditie maar waar er ook ruimte is voor vernieuwing en experimenten. Alberto is zelfs hobby imker waardoor ze een heerlijke honing aanbieden.

We begonnen met het proeven van de wijnen en we vertelde Alberto wat onze visie is met Italian Experience. Al snel kwam het idee om onze eigen wijn te maken. Een wijn geboren uit vriendschap tussen 3 gelijkgestemde generatiegenoten met een liefde voor lekkere wijnen.

 

 

 

 

 

 

Uit die gesprekken is de PAR3 wijn ontstaan. Twee witte en 2 rode wijnen uit Marche die wij samen met Alberto ontwikkeld hebben en is uitgegroeid tot 1 van onze populairste wijnen.

                             

 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook van Alberto kregen wij een waslijst met bevriende producenten van kwaliteitsproducten en een aantal daarvan heeft hij ter plekke gebeld om ons voor te stellen en een afspraak voor ons te maken.

Hij maakte ook een reservering voor die avond bij een bevriende kok die een klein restaurantje boven op een berg had. Dit werd een ervaring om nooit te vergeten en een verhaal dat ik een volgende keer graag met jullie wil delen.